Chapter 3Linear Programming: Sensitivity evaluation and translate of Solution

Chapter 3Linear Programming: Sensitivity analysis and translate of SolutionMULTIPLE CHOICE

1.To solve a direct programming trouble with thousands of variables and also constraints

a.a personal computer deserve to be used.

You are watching: When the cost of a resource is sunk, then the dual price can be interpreted as the

b.a mainframe computer is required.

c.the difficulty must be partitioned right into subparts.

d.unique software would must be developed.

ANS:APTS:1TOP:Computer solution

2.A negative dual price for a constraint in a minimization trouble means

a.as the right-hand side increases, the objective duty value will certainly increase.

b.as the right-hand side decreases, the objective role value will increase.

c.as the right-hand side increases, the objective role value will certainly decrease.

d.as the right-hand next decreases, the objective duty value will decrease.

ANS:APTS:1TOP:Dual price

3.If a decision variable is not optimistic in the optimal solution, that is reduced cost is

a.what the objective role value would should be prior to it could come to be positive.

b.the lot its objective role value would need to improve prior to it could become positive.

c.zero.

d.its double price.

ANS:BPTS:1TOP:Reduced cost

4.A constraint through a optimistic slack value

a.will have actually a positive dual price.

b.will have actually a negative double price.

c.will have actually a double price the zero.

d.has no restrictions for its dual price.

ANS:CPTS:1TOP:Slack and twin price

5.The amount by which an objective role coefficient can adjust before a different collection of worths for the decision variables becomes optimal is the

a.optimal solution.

b.dual solution.

c.range of optimality.

d.range that feasibility.

ANS:CPTS:1TOP:Range of optimality

6.The variety of feasibility measures

a.the right-hand-side worths for i m sorry the objective duty value will not change.

b.the right-hand-side values for i beg your pardon the values of the decision variables will not change.

c.the right-hand-side worths for i beg your pardon the dual prices will certainly not change.

d.each that these options are true.

ANS:CPTS:1TOP:Range the feasibility

7.The 100% dominion compares

a.proposed changes to allowed changes.

b.new values to original values.

c.objective role changes to right-hand next changes.

d.dual prices to diminished costs.

ANS:APTS:1TOP:Simultaneous changes

8.An objective function reflects the relevant price of labor hours used in manufacturing rather than dealing with them together a sunk cost. The correct translate of the dual price linked with the labor hrs constraint is

a.the best premium (say because that overtime) end the typical price the the agency would be ready to pay.

b.the upper limit on the complete hourly fairy the agency would pay.

c.the reduction in hours that might be sustained before the systems would change.

d.the variety of hours by which the right-hand next can adjust before over there is a readjust in the solution point.

ANS:APTS:1TOP:Dual price

9.A section of calculation from The monitoring Scientist is presented here.

VariableLower LimitCurrent ValueUpper Limit

160100120

What will take place to the systems if the objective role coefficient for variable 1 reduce by 20?

a.Nothing. The values of the decision variables, the twin prices, and the objective function will all remain the same.

b.The worth of the objective function will change, but the values of the decision variables and the double prices will continue to be the same.

c.The very same decision variables will certainly be positive, yet their values, the objective duty value, and also the double prices will change.

d.The difficulty will need to be solved to uncover the brand-new optimal solution and dual price.

ANS:BPTS:1TOP:Range of optimality

10.A ar of output from The administration Scientist is presented here.

ConstraintLower LimitCurrent ValueUpper Limit

2240300420

What will happen if the right-hand-side because that constraint 2 increases by 200?

a.Nothing. The worths of the decision variables, the dual prices, and the objective role will all continue to be the same.

b.The worth of the objective duty will change, but the worths of the decision variables and also the twin prices will continue to be the same.

c.The very same decision variables will certainly be positive, however their values, the objective role value, and also the double prices will certainly change.

d.The difficulty will should be resolved to find the new optimal systems and double price.

ANS:DPTS:1TOP:Range that feasibility

11.The twin value top top the nonnegativitiy constraint because that a variable is the variables

a.sunk cost.

b.surplus value.

c.reduced cost.

d.relevant cost.

ANS:CPTS:1TOP:Interpretation of computer system output

12.The twin price measures, per unit boost in the best hand side of the constraint,

a.the increase in the value of the optimal solution.

b.the diminish in the value of the optimal solution.

c.the advancement in the value of the optimal solution.

d.the change in the value of the optimal solution.

ANS:DPTS:1TOP:Interpretation of computer output

13.Sensitivity evaluation information in computer output is based on the presumption of

a.no coefficient changes.

b.one coefficient changes.

c.two coefficients change.

d.all coefficients change.

ANS:BPTS:1TOP:Simultaneous changes

14.When the price of a resource is sunk, then the dual price deserve to be taken as the

a.minimum quantity the firm need to be willing to pay because that one additional unit of the resource.

b.maximum lot the firm have to be willing to pay for one additional unit that the resource.

c.minimum lot the firm have to be ready to pay for multiple added units that the resource.

See more: The Roar Of The Greasepaint The Smell Of The Crowd, The Roar Of The Greasepaint

d.maximum amount the firm have to be willing to pay for multiple added units of the resource.

ANS:BPTS:1TOP:Dual price

15.Which of the complying with is no a concern answered by sensitivity analysis?

a.If the right-hand side worth of a constraint changes, will the objective duty value change?

b.Over what variety can a constraint\"s right-hand side worth without the constraint\"s double price probably changing?

c.By just how much will the objective duty value adjust if the right-hand side value of a constraint changes past the variety of feasibility?

d.By just how much will the objective function value adjust if a decision variable\"s coefficient in the objective role changes in ~ the range of optimality?

ANS:CPTS:1TOP:Interpretation of computer outputTRUE/FALSE

1.Classical sensitivity evaluation provides no information about changes resulting from a readjust in the coefficient of a change in a constraint.ANS:TPTS:1TOP:Changes in constraint coefficients

2.The reduced cost for a hopeful decision change is 0.ANS:TPTS:1TOP:Reduced cost

3.When the right-hand political parties of 2 constraints are each boosted by one unit, the objective duty value will certainly be changed by the amount of the constraints\" dual prices.ANS:FPTS:1TOP:Simultaneous changes

4.If the variety of feasibility indicates that the initial amount of a resource, which was 20, can increase by 5, climate the lot of the resource can boost to 25.ANS:TPTS:1TOP:Range of feasibility

5.The 100% preeminence does not suggest that the optimal equipment will necessarily change if the percent exceeds 100%.ANS:TPTS:1TOP:Simultaneous changes

6.For any kind of constraint, one of two people its slack/surplus value need to be zero or its dual price must be zero.ANS:TPTS:1TOP:Dual price

7.A negative dual price indicates that increasing the right-hand side of the linked constraint would be detrimental to the objective.ANS:TPTS:1TOP:Dual price

8.In order come tell the impact of a readjust in a constraint coefficient, the readjust must be made and also then the model resolved.ANS:TPTS:1TOP:Changes in constraint coefficients

9.Decreasing the objective function coefficient that a change to its lower limit will create a revised problem that is unbounded.ANS:FPTS:1TOP:Range of optimality

10.The double price because that a percentage constraint offers a straight answer come questions about the impact of boosts or reduce in that percentage.ANS:FPTS:1TOP:Dual price

11.The double price associated with a constraint is the adjust in the value of the solution per unit diminish in the right-hand next of the constraint.ANS:FPTS:1TOP:Interpretation of computer system output

12.For a minimization problem, a positive twin price indicates the value of the objective duty will increase.ANS:FPTS:1

TOP:Interpretation of computer output--a 2nd example

13.There is a twin price because that every decision change in a model.ANS:FPTS:1TOP:Interpretation of computer output

14.The lot of a sunk price will vary depending on the worths of the decision variables.ANS:FPTS:1TOP:Cautionary keep in mind on the interpretation of twin prices

15.If the optimal value of a decision change is zero and also its reduced cost is zero, this shows that alternate optimal remedies exist.ANS:TPTS:1TOP:Interpretation of computer system output

16.Any change to the objective role coefficient of a variable the is optimistic in the optimal systems will adjust the optimal solution.ANS:FPTS:1TOP:Range that optimality

17.Relevant prices should be reflected in the objective function, however sunk prices should not.ANS:TPTS:1TOP:Cautionary note on the translate of double prices